Powered By Blogger

27 May 2010

Yeni Kumandanlar..



Bursasporun şampiyonluğu ile sona eren Turkcell Süperlig nitekim hareketli bir sezonu geride bıraktı. Yeşil Devrim ile sonuçlanan Süperligde sonuç bence herkesi tatmin etti. Çünkü Bursaspor gerçekten şampiyonluğu hakederek almıştır. Kanaatimce Bursa'nın şampiyonluk hikayesi İ.B.B. deplasmanına giden 35bin kişiyle başlamıştır. 18000 kapasiteli bir stadyumun taraftarının deplasmana 35000 kişiyle gitmesi muhteşemdi. Kısacası bu hikaye bir destanla başlamıştır.


Yeni sezona girmeden ligimiz sanırım daha çekişmeli olacak. Yayın gelirlerinin artması ve Bursa destanı diğer takımları cesaretlendirilecektir. Artık öyle bir zamandan bahsediyoruz ki Gaziantespor Uğur Uçar ve Emre Güngör için Galatasaray'a 4.5milyon TL önerebiliyor.


Bir diğer gelişme ise artık teknik adam katliamları eskisi kadar olası değil. Teknik adamlarımız her zaman kendilerine değer ve şans verilmediğinden söylenir ancak bence bunun en büyük sorumlularıda kendileridir. Sözleşmelerini sadece işsiz kalmamak için imzalamaları, profosyonellik dışı hareketleri kendilerini değersizleştiriyor, sıradanlaştırıyor.


Yeni nesil teknik adamlarımız Ertuğrul Sağlam önderiğinde ilerlemekteler. Mesela bir başka hoşuma giden gelişme Tolunay Kafkas'ın istifasıydı. Başarısızlık yokken istifa etmesi, gerçekten büyük bir erdemdi. Bu hareketinden ötürü Tolunay Kafkas'ı saygıyla selamlıyorum. Fransız üstad Roger Lemerre'den boşalan koltuğa gelen Ümit Özat'ın kariyerini takip etmeyi de sabırsızlıkla bekliyorum. MKE Ankaragücü sürpriz takım adaylarımdan. Mehmet Özdilek Hocaya Antalya'da duyulan saygı ve güven zaten ortada. İyi işler yapıyorlar, daha iyisini de hak eden bir şehir Antalya, ayrıca sayın Özdilek ise duruşuyla güzel günler görmeyi hak eden bir isim. Rıza Çalımbay Hoca ise Eskişehirde çok sevilen bir isim. Disipliniyle insanlara ona saygı duymak zorunda bırakan bir isim. Yalnış hareketinden ötürü takımın yıldızı Youla'yı bir kalemde silen hoca, takdir edilecek işler yapmaya devam da edecektir. Süperligin en az taraftara sahip olan takımını İ.B.B.'nin en büyük taraftarı ve biricik hocası Abdullah Avcı adeta istikrar, profosyonellik abidesi. Şuanda Ligde bulunan takımlar arasındaki en uzun süreli teknik adamlık yapan isim, Abdullah Avcı.


Ayrıca şu anda takım çalıştırmayan Bülen Uygun, Ersun Yanal, Aykut Kocaman, Oğuz Çetin, Bülent Korkmaz gibi çok değerli teknik adamlarımız var. Bu teknik adamlarımızın başarılarını ben dik duruşlarına bağlıyorum. Bence asla futboldan anladığını sanan yöneticilere boyun eğmesinler. Eğer kendi haklarını savunmazlarsa, onların haklarını kimse savunmaz. Bu yüzden teknik adamlar sendikalaşmalıdır. Başkalarından saygı beklemek için, kendi gösterdikleri işe saygı duymaları asla yöneticiler gözünde küçük düşülmemelidir. Eğer sendikalaşma sağlanırsa sözleşmesiz takım yönetmek de tarihe karışacaktır. Yazımı teknik adamlarımıza başarılarının devamını sabırsızlıkla beklediğimi söyleyerek bitiriyorum. Bilinmelidir ki Ertuğrul Sağlam saygı duyulan bir teknik adamsa bunu işleri ağırdan almasına borçludur. Yapacaklarını yapmadan önce uzun uzun düşünen, ince eleyip sık dokuyan, asla hiç bir kararını hızlı vermeyen bir insan olan Ertuğrul Sağlam Yeşil Devrimin kumandanıdır. Yaşasın yeni kumandanlara, saygılarımla...

Hiç yorum yok: