Powered By Blogger

17 Nis 2010

Kim Daha Yüksek Uçacak ?


Bu yazıyı yazmak için Bursa maçının sonucunu bekledim. Bursa'nın galibiyeti ligi biraz netleştirdi. Sanırım yarın çıkacak olası beraberlik Bursa'yı öne çıkaracak. Ankaraspor'dan alacakları hükmen galibiyet Bursa'yı öne çıkarıyor. Kendi evinde oynayacağı Beşiktaş ve Kayseri maçlarının mutlak favorisidir. Ama dikkatimi şu çekti. Bursa'nın yerel basını ve teknik heyeti en çok takdir ettiğim yönü olan mütevazılığı biraz kaybetmiş. Bu gibi durumlarda şampiyonluğa alışık olmayan camiaların ve futbolcuların o yükü kaldıramadığına şahit olduk. Eğer bir anadolu takımı şampiyonluğu telaffuz etmeye başlamışsa hepsi zirveden düşmüştür. Geçen yıl ki Sivas, Gençlerbirliği, Gaziantep gibi takımları örnek verebiliriz. Sivas ile Bursa'yı gene de aynı katagoriye koymak hem Bursa şehrinin futbol kültürüne hem de kaliteli kadrosuna haksızlık etmiş olur.
Gelelim derbiye...
Açıkcası herşeyin maçta çözüleceğini biliyorum. Şimdi ne söylesek boş. Fenerbahçe basın tarafından favori gösteriliyor ama rakip Beşiktaş. Klişe bir söz de olsa derbilerin asla favorisi olmaz. Ama ön plana çıkması beklediğim bir kaç oyuncu var pazar için.
Bu sene büyük maçlarda olağanüstü performans gösteremeyen 24 yaşındaki GENÇ yetenek Özer Hurmacı bu maçta patlayabilir. İlk 11de çıkar mı çıkmaz mı bilemem ama potansiyelini bu maçta yeterli şansı bulduğu takdir de kinetiğe çevirebilir.
Beşiktaş'ın Fenerbahçe'ye karşı en büyük kozu sakat olmadığı takdirde Bobo'dur. Ama kişisel hayranlığım olan Holosko kanatlardan yapacağı bindirmelerle etkili olur. Gökhan Gönül oynamazsa eğer ben olsam Holosko'ya sol kanatta şans verirdim.
Uzatıp boş lakırdılara girmek istemiyorum. Son düşüncemi söyleyerek bitireyim. Pazar günü basit oynayıp, acele etmeyen, sabırlı oynayan takım bir adım önde olur. Ancak Puan durumu iki takımı da strese sokacak cinsten. Olası gerilimlere hazırlı olsak abest kaçmaz.
Tek temennim Ali Sami Yen'deki gibi dostça bir derbi geçmesi..
İki takıma da başarılar... Bakalım kim daha yüksekten uçacak?

1 yorum:

Unknown dedi ki...

İsmail Raşit yine harika bir yazı yazmışın öncelikle bu başarını takdir ediyorum.Maç hakkında düşüncelerime gelirsem bence bu maçın galibi Beşiktaş olacaktır özellikle sezonun ilk yarısındaki maçı hatırlarsak Beşiktaş'ın Fenerbahçe karşısındaki üstünlüğünü görürüz ama arada büyük bir fark var karşılarında artık formda ve kaybetmeye tahammülü olmayan bir Fenerbahçe var bu sefer. Tüm bunlara karşı Guiza'nın olmayışı ve Beşiktaş'ta defansın en önemli ismi Ferrari'nin sakatlıktan kurtulmuş olması ibreyi Karakartal yönüne çeviriyor. Birçok Fenerli Guiza'nın olmayışını kendileri için iyi bir şey gibi görsede unutulmamalıdır ki Guiza geldiğinden beri Fenerbahçenin Beşiktaşı yendiği her maçta çok büyük katkıları oldu.Yani diyeceğim şudur ki Guizasız ve Alman savunmasını çok iyi bilen Fink'in markajında bir Alex'le Fenerin bu maçı kazanması çok zor görünüyor benim penceremden..